navbar


fredag den 12. august 2011

Summer Season

Hvad gør man med gamle billeder, som desværre ikke tåler en forstørrelse? Når de repræsenterer et kært minde, som man i virkeligheden meget gerne vil have med i scrapbogen?!?! Man forsøger at holde sig til billedstørrelser som opløsningen klarer - og sikrer sig en masse elementer på siden - som kan kompensere for det dårlige kamera, som i tidernes morgen blev brugt til at forevige begivenheden. Det blev i hvert fald min løsning i denne omgang... efter forgæves (og i timevis) at have søgt på nettet efter en fidus til at optimere billederne og måske klare farverne i dem en smule....! (suk..!)

Nu er jeg ikke den store fortaler for at redigere i billeder. Det er ok at ændre til Sephia eller sort/hvid. Og nogle gange kan en kombination af farvebilleder og Sort/hvid have en fantastisk og spændende effekt på et billede. Men som hovedregel holder jeg mine billeder i den udgave, som de er taget i... Men nogle gange, så kunne man godt ønske sig nutidens teknik var gældende for år tilbage... som for eksempel i nedenstående billeder. At opløsningen var lidt højere, at farvenuancerne ikke var så gule og 1970'er agtige... eller at jeg i 2003 havde haft mit nuværende kamera - som jeg formentlig sukker over billederne fra om 10 år :o)

Så den virkelige udfordring her, var at kompensere for billedkvaliteten med elementerne på siden - og derved friske det hele lidt op... Og så var det, at jeg kom til at studere kanten på badebassinet - som i 2003 var dekoreret med farvestrålende fisk som henførte tankerne til et eksotisk undervandsunivers... Og Hovsa... det var da detaljer, som jeg kunne trække lidt frem i lyset - når jeg nu ikke fik mulighed for at forstørre drengenes glade ansigter, og derved gengive deres fantastiske humør denne dag. Delfinen oppe i hjørnet har faktisk en dobbeltbetydning. Det er nemlig første dag, der er vand i det nye bassin - og drengene plasker rundt og leger delfiner :o)
- sjovt hvilke små detaljer som hæfter sig fast i erindringen, ikk?!?


Til Layoutet er brugt:

Og efter at min kreative krise i projektet havde lagt sig, og jeg har gået frem og tilbage til siden nogle gange - ja så er jeg faktisk rigtig glad for resultatet... Når nu billederne ikke kan blive større...! Og så er det sjovt, efter at have siddet i flere timer, pludseligt at indse, at de faktisk er taget på vores mærkedag...! På præcis denne glade solskinsdag havde manden og jeg dannet officielt par i 6 måneder - og præcis 12 måneder senere bliver vi gift..! Sjovt som ting udvikler sig  :o)

Nå, men egentlig har jeg et spørgsmål til dig, som følge af denne kreation... Nemlig hvad du gør med billeder, som måske ikke helt lever op til dine forventninger - men som skal scrappes på grund af deres personlige betydning? Kompenserer du med pynt? Sætter flere billeder på (hvis billederne er små)? Og kunne du finde på at scrappe et billede, som måske ikke er 100% skarpt? Kort sagt, hvad gør du for at optimere en side, når  billederne har brug for en hjælpende hånd?

Jeg håber du har tid og lyst til at svare :o)
Jeg ser i hvert fald frem til at høre fra dig :o)
- Tusind tak for, at du kiggede indenfor..!

Knus
...Engel...

7 kommentarer:

Margit sagde ...

Kære Engel
Ja... sådan er det jo, når tiden går =0)...
Jeg synes nu altid, at hvis der er øjeblikke der er foreviget så må man "leve" med billedkvaliteten. Det gør vi jo også når vi slægtsscrapper (eller jeg gør i hvert fald). Gamle s/h foto fra min barndom er heller ikke knivskarpe...
Jeg synes nu dette LO er super fedt... om det skyldes at du har fået meget "liv" på uden om selve billederne eller det bare er fordi billlederne er fulde af liv skal jeg ikke helt kunne svare på.
Herlige billeder er det og jeg synes faktisk kun det er sjovt at man kan se at det ikke var "i går" at de blev taget...
Knus fra mig til dig...

Annette / aka sagde ...

Jeg synes nu det er en rigtig flot side - og med tilpas pynt. Og flot sat op.
Mon ikke du har et lidt større kvalitetskrav end mange af vi andre. Hihi, for dine fotos slår jo normalt alt.
Det vigtige ved scrapbooking er vel også bare at have nogle fotos fra øjeblikket - og så må man se stort på kvaliteten nogle gange.
Tænk hvis vi skulle kassere alle de gamle s/h billeder - eller de endnu ældre, bare fordi de ikke er helt fine med nutidens krav ??

Jeg er sikker på, at dine drenge vil være lykkelige for de gamle billeder når de bliver voksne - også selvom de ikke er helt skarpe.

Hvis jeg har den slags billeder, og jeg kun har DET fra det øjeblik, så bruger jeg det - uanset kvalitet.

Kh og god weekend til dig og dine fra Annette

nedergaard sagde ...

Hvor er det smukt... flotte billeder og fint at du har så mange på dit LO. For mig ser kvaliteten da god ud. Så sødt med den lille delfin og den betydning den har.
Jeg har scrappet nogle gamle billeder ( 40-50 år ). Og jeg har bare sat dem på,som de er i de originale billeder. For mig er det betydningen og ikke kvaliteten, der betyder noget , når det er gamle billeder der kommer på et LO
Ha en god søndag!!!

Benita sagde ...

Alt for længe siden jeg har været forbi - undskyld"

Hvor er du bare dygtig. De sidste fire layouts er super flotte (som altid). Tak for super inspiration til at komme igang med layouts igen :)

Betina Olesen sagde ...

Super skønt sommer LO, og du har smukt fanget ungernes glade humør i farvevalg, delfiner etc.
ang. billederne kan jeg ikke hjælpe dig, og synes faktisk hellere ikke at jeg med det blotte øje kan se noget...

Men sidder og tænker efter at have nærstuderet billederne, om forældrene bruger bassinet om aftenen når ungerne er kommet i seng????... Bare siden der står en tom vinreol ved siden af, og tom det er den... LOL...

Hygge

madamtridse sagde ...

Waouw hvor er det sommerLO bare skønt. Farverne er helt fantastiske. Herlige sommerbilleder. Vild med den delfin.:)
Jeg redigerer kun lidt i Picasa ved at gøre billederne klarere. Men det er kun fordi mit gamle digikamera ligger en "film" over billederne jeg ta'r. Jeg fremkalder og bruger også billederne selv om de er lidt sløret/rystet. :)

Jeg er også helt vild med dit forrige LO, 4friends. Super sejt drenge LO. Kanon opsætning af billederne og pynt. Vild med det gennemsigtige 4tal.:)

troll13 sagde ...

Jeg er som altid totalt vild med dine ting, fantastisk opsætning :o)
Dine opsætninger, farver og billeder matcher altid perfekt.