navbar


søndag den 20. december 2009

Øv, øv, øv....

Dagen startede ellers godt, med at hente juletræ, og få styr på de sidste gaver... Mangler kun en enkelt, men den skulle gerne falde på plads i morgen...! Manden og jeg har siddet i køkkenet, og lavet Julekonfekt - uden børnedeltagelse... for de havde andre sager for... Så måtte vi jo klare ærterne selv... :o)

Havde egentligt drømt om, at putte mig i min gule sofa, under et tæppe, og se min absolut favorit-julestemnings-film... Nemlig denne:

Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har set den - men den er krydret med en masse skønne detaljer, som jeg simpelthen elsker....! Og så kan man ikke komme i andet end godt humør, og få lyst til julen, efter et par timer i skønt selskab med Sandra Bullock og Bill Pullman, og udgangspunktet "While you were sleeping...!"

Desværre gik jeg glip af det skønne selskab... For Lasse kom hjem, gik i bad - og pludseligt væltede vandet ned gennem et af ovenskabene i køkkenet... Der havde max været tændt for bruseren i 5 minutter.... da begivenheden indtraf.... Så Vi måtte splitte køkken ad, tørre op, ringe til forsikringsselskabet og en lokal VVS'er... Nu er badeværelset forseglet og låst af...! Og vi står muligvis overfor et gennemtæret afløb i vores badeværelse...! Dommen kommer i morgen, når en eller anden specialist kigger forbi, og gør syn på skaderne.... Glædelig jul siger jeg bare :o(

Og af en eller anden mærkelig årsag, er søndag vores "Store Badedag". Alle skal i bad om søndagen, og gerne nyde freden og muligheden for at stå der 3 minutter længere og nyde det varme vand.... Men ikke i dag...! Så vi pakkede rent tøj, håndklæder og shampoo og tog på ekspedition til min mors hjem. Hun var ikke engang hjemme, da vi invaderede hendes bolig og besatte hendes badeværelse... Rene blev vi dag, men det var ikke nogen fornøjelse... Frysende, og med vådt hår, kunne vi så krybe ned i Italieneren - Gøre stop hos McDonalds Drive-in, som leverede aftensmaden, og så kunne vi skynde os hjem - Se den optagede gårsdags-episode af Pagten og efterfølgende se dagens afsnit...!

Nu er ungerne smidt i seng - og jeg vil trøste mig med ovenstående trailer af min ynglingsfilm - Drikke en kop te... og overveje om jeg orker at kigge lidt på et kreativt projekt, jeg gerne skulle bruge på min jule-borddækning i år... Vi får se, om det bliver til noget i dag.... Ellers finder jeg forhåbentlig tid i morgen :o)

Jeg håber du har haft en skøn weekend
- Og at nissen har været forbi og spredt lidt godt humør i det lille hjem.

Knus
...Engel...

... Fortsættelsen...
De sidste dage op til jul - er gået med vores kaotiske badeværelseshistorie...! Kontakt med forsikringen, en forsikringstaksator, vvs-selskaber og kloakservice... Man ringer til forsikringen, som henviser en til en vvs-mand. VVS manden lytter tålmodigt, og beder os tænde vand i badeværelset... Sender os derefter tilbage til forsikringsselskabet, som opretter en sag søndag aften...

Herefter skal vi mandag morgen kontakte skadesservice... som lover, at der kommer en mand i løbet af dagen (mandag) og kigger på sagerne... Kl. 16 er han fortsat ikke dukket op. Kontakt til Skadesservice (igen) afslører, at de har lavet fejl i behandlingen af vores sag...(men selvfølgeligt ikke noget som bare indrømmes). Men Forsikringstakstoren vil så kontakte os tirsdag morgen. Forsikringstaksatoren dukker så pludseligt op kl 17.40 og kører efter 10 minutters inspektion. Han vil tage sagen med forsikringen, i mellemtiden skal vi kontakte et VVS-selskab og bede dem rense nogle rør.

Tirsdag kontaktes VVS-selskabet, som først kan sende en mand onsdag mellem 12-14. Så badeværelset er låst af endnu et døgn... og julen nærmere sig...

Onsdag kl. 14.30 dukker den rare VVS-mand så op. Han går igang med en maskine og metalsplit og kæmper i en halv time med vores rør nede i gulvet. (Undervejs foregår der flere samtaler med deres egen forsikringstaksator hjemme på kontoret..)... Til sidst må han give op og ringe officielt hjem til kontoret... Nu er linien optaget... Så det går der yderligere 10 minutter med... Til sidst kommer den endelige dom.... Vi kan ikke gøre noget - prøv evt. at ringe efter en kloakservice... måske kan de hjælpe...!?!

Onsdag den 23. december 2009 - kl. 15.20 ringer jeg til en kloakservice... Men nu er det officielt jul - Hun kan kontakte den som har vagten - men det bliver til Weekendtakst (støn...!) og forhåbentligt kan de gøre noget... (krydser fingre...!)

Kl. 15.42 kommer der en kæmpestor kloakvogn kørende ned af vores vej - Ud stiger en fantastisk skøn kloakmand (ja nu kan du næsten gætte historiens udfald...!) - og kommer ind med en favnfuld maskiner og værktøj... Efter en masse støj, nogle spørgsmål undervejs, en tænkepause - nogle stærkere maskiner og en kæmpe vandslange ind tværs gennem huset, kan han kl. 16.28 køre herfra. Vi kan bruge badeværelset igen - og i det nye år, begynde opsparingen til et nyt badeværelse...!

Ved du hvordan et badeværelse ser ud efter sådan en omgang?
Jeg skal undlade billeder i denne del af indlægget - Det er trods alt jul...! Da den rare Kloakmand er kørt, går jeg op ovenpå, og åbner døren til det berømte badeværelse... Synet der møder mig er lamslående, og det første der ryger gennem mit hovede, er dette citat:

"Hvis du kan vælge imellem at grine eller græde - så grin!"

Det er jeg dog ikke i stand til....går i stedet ned og henter mit kamera, og dokumenterer det hele... (måske får jeg det scrappet, en dag jeg er kommet over dette traume) :o) Herefter ligger jeg på knæ i 1½ TIME og vasker sort slam af vægge, gulve og skabe... Det meste af badeværelset (og det er ikke specielt stort) er smurt ind, en halv meter oppe ad vægggene...!

Kl. 18.30 er min kære mand endeligt hjemme - og jeg kan endeligt prøve at tænde for vandet i bruseren, mens han står vagt i køkkenet og holder øje... Og jeg kan få mig et velfortjent bad i mit rengjorte badeværelse.... Egentlig havde jeg regnet med, at det ville være totalt nydelse... I stedet stod jeg bare og tænkte for 187. gang "Køb aldrig - ALDRIG - en bolig, hvor en uduelig gør-det-selv-mand har været igang....!" Det er nemlig grundstenen til en masse bøvl, og UENDELIGT MEGET arbejde... og ufatteligt mange uforudsete udgifter!

Men jubelen i familien er stor - Vi kan bruge badeværelset igen
JUHUU!

...Glæ...glæ...Glædelig jul!!

5 kommentarer:

Lone sagde ...

Sødeste Heidi hvor er I da osse uheldige, ikke lige det man har brug for nu...:-( Som børnefamilie er badeværelset da ikke til at undvære.
Blev konfekten go ;-) ;-)
Håber din indre julestemning kommer frem i løbet af de næste dage :-) :-)
Knus
Lone

madamtridse sagde ...

Ej Heidi hvor er det bare uheldigt, så lige her op til jul. Nej et badeværelse kan man bestemt ikke undvære og slet ikke med teenager i huset.:)
Håber ikke at dommen var for hård fra ham specialisten idag.:)
Så vil jeg håbe at du snart komme i julehumør:)
En masse julekram til dig fra mig.:)

Anonym sagde ...

Håber at det bliver en god jul hos jer alligevel. og et godt nytår.

julehilsninger fra
Alfie.

Charlie sagde ...

Sødeste Heidi - du må altså IKKE skrive ting så man kommer til at grine når det slet ikke er morsomt. Sikken da en redelighed og så lige op til jul - ØV altså og du er en HELTINDE at du klarede det svineri helt alene. Kloakslam er IKKE lækkert. Håber I alligevel fik en GOD JUL allesammen. Knus og ønsker om et godt og uheldsfrit 2010 til dig og dine.

Lone sagde ...

Sikke da en slutning på historien ;-) ;-) Nu hører jeg jo til den nysgerrige type, så jeg kunne rigtig godt tænke mig at se billederne......og jeg er ikke sart ;-) ;-) Ha et dejligt nytår...vi skrives ved ;-)